Bättre skatemöjligheter i centrala Nyköping

Insändarskribenterna vill ha en mer sammanhängande skatepark i Nyköping, mer i stil som den i Oxelösund. Arkivbild

Insändarskribenterna vill ha en mer sammanhängande skatepark i Nyköping, mer i stil som den i Oxelösund. Arkivbild

Foto: Peter Alexis

Insändare2024-08-01 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har tre torg i centrala Nyköping och inget av dom är speciellt levande. Nu med Maria Gripes värld på Stora torget är en bra utveckling. Varför inte bygga en ordentlig skatepark utav torget på Åkroken och samla all annan verksamhet på Stora torget och Smörtorget?

Vi har under sommaren varit ute och åkt i Mellansverige och sett att mindre orter än Nyköping så som Avesta, Rättvik, Leksand och inte minst Oxelösund har skateytor. Och parker är betydligt bättre än dom ytor som finns i Nyköping (Hjorten, hamnen och Nico) om man hade haft dom på samma plats. Många skatare ifrån Nyköping åker till Norrköping för att åka. Vi åker ofta till andra städer och rullar. Att kunna ha en bra yta att rulla på i Nyköping skulle göra det möjligt att öva mer dagligen.

Att se till att det finns en ordentlig yta att åka på i centrala Nyköping skulle ge ungdomar en samlingsplats och öka rörelsen ibland ungdomar. Så se till att kolla på möjligheten att bygga om torget på Åkroken till en skatepark och få tre levande torg, två med mat och upplevelser och ett tredje med en skatepark med bowls och streetyta.