Bedrövlig felprioritering av Nyköpings kommun

Insändare 5 augusti 2022 08:08
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser i den av Nyköpings kommun utgivna tidningen ”Nyköpings Tidning”. I denna tidning står det hur våra skattemedel går till ombyggnationer och satsningar i Nyköpings kommun. Det mesta handlar om att bygga bostäder och att förtäta. Man bygger två små lekstugor i Åkroken. I övrigt så får barn och unga väldigt sparsamt med nya levnadsytor. 

Att vissa av dessa planer nu klubbats är rena bedrövelsen. Projektledare stoltserar på bild, men det är mycket som skulle borde varit bättre. Det vi ser är delvis rent bedrövligt. Det värsta är skolgården vid den nya Släbroskolan. Här kommer mer än 50 procent av skolgården att bestå av en miljövidrig konstgräsplan ett stenkast från Nyköpingsån. 

Ska vi gödsla med mikroplaster i Nyköpingsån kan vi ju skita i allt som har med miljö att göra. Vilka forskningsrön har man följt när man gjort det planmässiga valet? Det är så bedrövligt att man kan börja gråta för mindre. 

Att Nyköping saknar akademisk skärpa och avsaknad av högskola och universitet är tydligt. Detta är platt fall. En total felprioritering i en värld där åtminstone 90 procent av eleverna dessutom inte alls vill spela fotboll på rasterna. Den nya skolgården saknar helt och hållet skugga. Det är rena rama vansinnet. Totalt verklighetsfrånvända galenskaper. 

Det finns inga barnvänliga lekytor i planen. Det som presenteras på denna bild är någonting som jag som skattebetalare skäms över. Är det ett kasernområde som varit föregångare? Total ödeläggning av ett idag fantastiskt område. Sådana fenomen brukar kunna förklaras som följd av kompetensbrist eller korruption. Så himla dåligt, Nyköpings kommun.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa