Befriande att läsa om dansk brottsbekämpning

I den nu pågående rättegången i Danmark mot svenska brottslingar framstår på punkt efter punkt hur tandlös svensk lagstiftning är gentemot organiserad brottslighet.
Skriver insändarskribenten.

I den nu pågående rättegången i Danmark mot svenska brottslingar framstår på punkt efter punkt hur tandlös svensk lagstiftning är gentemot organiserad brottslighet. Skriver insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2020-08-18 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I den nu pågående rättegången i Danmark mot svenska brottslingar framstår på punkt efter punkt hur tandlös svensk lagstiftning är gentemot organiserad brottslighet.
Trots Johanssons och Dambergs löften om hårdare tag mot organiserad brottslighet har det hittills visat sig att löftena enbart handlat om floskler och tomma löften. Det visar sig att regeringen är mycket liberal mot den brottslighet, som plågar många av våra kommuner och att kriget mot brottslingarna i stort sett är förlorat. Orsaken till nederlaget är naturligtvis herrarnas Sörgårdsmentalitet mot allsköns brottslighet, som genomsyrar regeringens hantering av våra brottslingar. Det hade som vanligt varit enklare att stämma i bäcken än i ån, men den insikten har tyvärr aldrig funnit i herrarnas medvetande eller insikter.
Det är befriande att läsa om danskarnas behandling av de åtalade, som är påtagligt chockade och frustrerade av danskarnas agerande och lagstiftningens möjligheter i vårt grannland.
Danmarks markering mot våra brottslingar är naturligtvis helt riktig och det kommer nog aldrig att företas några resor söderöver från dessa individer. De kommer naturligtvis att njuta av sin bekymmersfria tillvaro i Svedala, där de beskyddas från högsta ort och mer eller mindre kan gapskratta åt polis och en tandlös lagstiftning.