Ben Alayas åsikter är inte för barnens bästa

Insändare 23 februari 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I motsats till Ben Alayas osakliga kritik i SN 18 februari, finns det inga belägg för att barn utan starka skäl omhändertas i Sverige, inte heller att barn med invandrarbakgrund omhändertas på grund av etnicitet.

Tvärtom har tungt belastade socialsekreterare svårt att hinna med sina uppgifter. Fallet Lilla hjärtat, Bobby, IVO:s kritik och medias rapportering om långsamma eller uteblivna barnutredningar tillsammans med ensamstående mammor med invandrarbakgrund som vädjar om hjälp för sönerna visar på att Ben Alaya har fel. Alaya bortser från att lagstiftningen är till för att skydda barn som hanteras av socialtjänsten och att varje ärende prövas i domstol. 

Barn till föräldrar som missbrukar, misshandlar, tillämpar hederskultur, är kriminella det vill säga föräldrar som inte klarar av föräldrarollen behöver stöd av samhället. De behöver inte desinformationskampanjer från populister.

Ben Alaya har nominerat sig själv till ledande politiska uppdrag. Att han inte anförtrotts de uppdragen beror på att det fanns andra kandidater som ansågs bättre lämpade för uppdragen. Att Ben Alaya nu engagerar sig i hetskampanjer mot socialtjänsten visar att man gjorde rätt bedömning. För barnens bästa håll Nyans och Alaya utanför Stadshuset.


 
 
 
 
 
 
Läs mer!

Ledare: Nyanslöst extremistparti

Nyanslöst extremistparti

Nyans vill bli muslimers röst i Sörmland – vill ändra grundlagen: "Stor islamofobi i samhället"

Sörmland
Nyans vill bli muslimers röst i Sörmland – vill ändra grundlagen: "Stor islamofobi i samhället"
Ämnen du kan följa