Bensinbilar behöver också el

Alla bilar, inte bara eldrivna, borde få tillgång till uttag så att motorvärmare  kan kopplas in under kalla vinterdagar, tycker signaturen "Frusen bensinbilägare med miljötänk".

Alla bilar, inte bara eldrivna, borde få tillgång till uttag så att motorvärmare kan kopplas in under kalla vinterdagar, tycker signaturen "Frusen bensinbilägare med miljötänk".

Foto: Fredrik Sandberg

Insändare2021-09-28 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Snart är de iskalla, frostiga vinterdagarna åter här. För ett litet fåtal – privilegierade – bilister är detta dock inte förknippat med kallstarter och isskrapor, nämligen de som haft råd att köpa el-bil och står på en central parkering i Trosa. Det är djupt orättvist att kommunen, trots skenande el-taxor, bjuder på gratis bränsle åt dessa utvalda, som dessutom slipper iskall bil och frostbelagda rutor när det är dags att åka hem. Det känns som man tillhör B-laget bland bilister när man står där och skrapar, medan elbilisterna bara kan hoppa in i sina varma bilar och åka hem – gratis!

Förutom obehaget med djupfryst bil så leder kallstarter till kraftigt ökade utsläpp, ett skäl som borde vara nog så gott att framgent ge alla bilar, inte bara eldrivna, tillgång till uttag så att motorvärmare kan kopplas in under dagen. Givetvis mot en avgift, kanske via samma typ av app som används för betalning av P-avgift? 

 
 
 
 
 
 
Läs mer om