Besparingar drabbar alltid barn- och äldreomsorg

Insändare 25 augusti 2021 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I vecka 33 kunde vi läsa i SN att kommunen får böta 600 tusen kronor i upphandlingsskadeavgift gällande ett ramavtal för beläggnings- och markåterställningsarbeten.

Vi kunde också läsa att basketplanen som byggs vid Brandholmen kan vara ett svartbygge. Den ena handen vet inte vad den andra gör.
En insändare från signaturen ”Tinkan” som berättar om sin pappa som ibland vill laga sin egen lunch och säger då till hemtjänstpersonalen att j"ag kan själv". Då han inte bokat av besöket 24 timmar i förväg får han betala 150 kr var gång han ”kan själv”. Men om du gör som kommunen vill och bokar av ett besök från hemtjänstpersonalen så får du inget avdrag på avgiften, men som sagt glömmer du då får du böta. Är det lagligt undrar signaturen "Tinkan".

Den fina hälsningen till oss som gynnat den lokala handeln kunde vi också läsa om i SN:s torsdags tidning. Å tänk jag tror mig veta att våra mataffärsinnehavare skulle också skriva under på den hälsningen om Sofia Amloh med medarbetare hade förhandlat och gynnat någon av dessa butiker. Men så långt tänkte nog inte Äldre och omsorgsnämnden när de gav uppdraget till ett butikslager i Bromma. Är denna upphandling laglig frågar jag? För fortfarande är det ju mina pengar ni förhandlar med. Ni gynnar verkligen inte våra innevånare i Nyköping med omnejd.

Sen till sist. Alla dessa besparingar! Tänk att det alltid ska drabba barnomsorg och äldreomsorg när det omförhandlas om personal. Neddragning igen varje människa som jobbar inom omsorgen kan ju inte mer än arbeta sina timmar. Det måste finnas på fler ställen ni kan minska på personalen.


SIGNATUR
Kersti Arvidsson


 


Ämnen du kan följa