Beställa varor från Stockholm – dåligt beslut

Signaturen "Kersti och Christina" tycker att det är ett dåligt beslut Nyköping kommunen tagit att de som får hjälp av hemtjänst med handling måste beställa sina varor från Mathem.se.i Stockholm.

Signaturen "Kersti och Christina" tycker att det är ett dåligt beslut Nyköping kommunen tagit att de som får hjälp av hemtjänst med handling måste beställa sina varor från Mathem.se.i Stockholm.

Foto: NORA LOREK / TT

Insändare2021-03-29 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi fick ett papper i handen av hemtjänsten, som började med Hej, sen kommer beskrivningen av vad som ska hända efter den 12 april. 

Beställa varor från ett företag i Stockholm som många av oss aldrig hört talas om. Vad är det för sorts affär? Har de alla varor som vi är vana att köpa? Sitta vid en liten ”padda” och beställa varor som vi inte känner igen. Vilka dagar har detta företag leverans till oss i Nyköping, är det en eller flera dagar i veckan?

Ringde till Mathems kundtjänst. De sa att när du beställer så kommer varorna tre dagar senare.

Som pensionärer har vi procent på varorna vi köper en dag i veckan i nästan alla mataffärer i Nyköping. Dessutom får vi poäng och bonus varje månad. Har Mathem detta system?

Vi är många i Nyköping som reagerat starkt på denna information som inte ens har en underskrift från Nyköpings kommun. Läser i bladet att kommunen står för transportkostnaderna. Lögn menar vi. Har idag jämfört priserna med Mathem och den butik som en av oss handlar i. De flesta varorna var mycket dyrare än i den lokala affären. Anser att det Mathem tar mer betalt för är pålagt för transporten. Vem är det då som betalar? Jo det är kunden.

Miljöpartiet hur kunde ni stå bakom detta beslut? Att köra varor från Mathems lokal i Bromma till Nyköping, inte särskilt miljövänligt. Värna miljön säger ni i MP, det har ni inte gjort i detta ärende. 

Om vi får en dålig vara ska vi ringa Mathem och få en ny vid nästa besök?  De åker väl inte och byter ut den dåliga varan mot en fräsch vara. 

Vad händer om det inträffar en olycka på E4:an? Där du som chaufför inte kan vända och trafikpolisen har stängt av vägen några timmar.

Ja det finns mycket att orda om när det gäller detta beslut som nog hör till de sämre som Nyköpings kommun tagit.

I artikeln i SN den  15/3 var det ett  citat från kommunen: "Med nyordningen hoppas kommunen uppnå en rad vinster. Hemtjänstpersonalen slipper en del tunga lyft, får mer tid över till annat och eventuellt leder systemet till att en del pengar sparas."

Den stora frågan är, vem sparar ni på?  Jo oss gamla sjuka med behov av hjälp. Men har ni någon gång sparat på era höga löner? Det är också skattemedel.