Besviken på utebliven skolavslutning i SN

Skolavslutningarna i Gnesta blev utan bevakning i SN. Däremot besöktes bland annat Brandkärrsskolans avslutning i Nyköping.

Skolavslutningarna i Gnesta blev utan bevakning i SN. Däremot besöktes bland annat Brandkärrsskolans avslutning i Nyköping.

Foto: Peter Alexis

Insändare2024-06-20 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är så besviken på SN. En besvikelse som jag delar med många andra Gnestabor. I tisdags hade våra elever i årskurs nio avgångsbal efter tio års skolgång i Gnesta. Det var en solig och glädjefylld stund för både elever, lärare, föräldrar och många nyfikna Gnestabor. Ljuvligt finklädda ungdomar anlände i allt från äldre ursnygga bilar till blänkande Ferrari och den alldeles vanliga trygga allroundbilen. Mobilkameror klickade, nyfikna blickar ville se allt och ungdomarna strålade av pirr, lite nerver och hög förväntan.

Dagen efter var det tomt i SN. Många tänkte, ja, men i morgon finns nog text och bilder? Nej, inte en bild och inte ett ord. Precis som många Gnestabor befarat så försvann Gnesta samtidigt med vår lokalreporter. Jag undrar hur många tappade prenumeranter klarar SN innan förlusten blir större än den tidigare reporterns lön? I går hade samma ungdomar sin sista skoldag i kyrkan innan de nu pluggar vidare i andra kommuner. Var SN där då?

Undrar en besviken Gnestabo.

SN svarar: 

Jag förstår att du är besviken. Du har rätt – vi borde självklart ha bevakat skolavslutningen i Gnesta.

Att vi inte gjorde det beror på en miss i planeringen. När jag insåg det skickade vi direkt ut en reporter, men tyvärr för sent – vi missade firandet med några minuter. Vi försökte då utan framgång hämta in en artikel i efterhand.

Vi ville verkligen berätta om den glada dagen som betyder så mycket för så många. Jag beklagar den uteblivna bevakningen och lovar att vi kommer att göra bättre ifrån oss nästa år.

Och: Vi har en lokalredaktör som bevakar Gnesta, även efter att vi lämnade den fysiska lokalredaktionen för att undvika ensamarbete och samla styrkorna på vår centralredaktion. Tipsa oss gärna om vad ni vill läsa om i tidningen!

Åsa Wallin, nyhetschef och tf. ansvarig utgivare