"Mannen från insidan" klarade inte uppgiften

Insändare 5 augusti 2022 08:07
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag blev positivt inställd till VfP eftersom de tillsatte en läkare (Jonas Lindeberg) som ansvarig för sjukvården. Det trodde jag var lösningen på de strukturproblem som landstinget/regionen dragits med i årtionden – en man från ”insidan” ser ju dagligen hur problemen skall lösas.

Nu efter fyra år kan jag konstatera att ”mannen från insidan” inte klarade uppgiften och meddelar att han avgår. Socialdemokraterna som krampaktigt hållit sig i toppen av den politiska ledningen i årtionden har antagligen inte lyssnat på Jonas Lindeberg:s problemlösningar utan litat på att ”det ordnar sig med tiden”. Makten är viktigast!

Vad är lösningen? Ja det verkar inte bli bättre med professionen (läkare) i ledningen och inte heller med arbetarkommunernas politiker – som byts ut alltför sällan.

Jag hoppas på nya politiker som vågar ta djärva beslut utan alltför mycket hänsyn till gamla strukturer! Kan det vara så att läkarkåren kan liknas med SAS-piloter – konservativa och föga förändringsbenägna! Varför har inte befintliga sjuksköterskors arbetsvillkor justerats så att hyrsystemet förlamas? Ja många fler frågor återstår att ge svar på för en ny kader av politiker som är samarbetsvilliga, prestigelösa, pålästa och orädda att prova nya lösningar. En av dem är liberal!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa