Dåliga tider för skridskoåkningen i Nyköping

Varför är det så svårt att få åka skridskor om man arbetar vanliga tider undrar insändarskribenten. Arkivbild

Varför är det så svårt att få åka skridskor om man arbetar vanliga tider undrar insändarskribenten. Arkivbild

Foto: Henni Ratilainen Bergqvist

Insändare2024-02-15 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi vet att det är viktigt att alla barn och unga rör på sig, inte enbart de barn som tycker det är roligt eller har ekonomiska förutsättningar att tillhöra en lagsport.

Vi har en stor, fin sportarena i vår stad. Den är betalad av skattemedel, av oss som jobbar och sliter för brödfödan och som därför slutar sent på eftermiddagarna.

Min fråga till er ansvariga är när vi och våra barn ska kunna utnyttja allmänhetens skridskoåkning? Tiderna som finns och har erbjudits under lång tid är inget annat än rent katastrofala för oss som arbetar heltid utan möjlighet att flexa. Även på loven när trycket på aktiviteter är extra stort är tiderna undermåliga. De få, dåliga och korta pass som till exempel fanns under jullovet kunde man knappt få plats på isen, så knökfullt var det. Hallarna är alltid uppbokade, lagbokningar och tävlingar tycks prioriteras medan allmänheten får de sketna, otillgängliga tider som blir över, gång på gång.

Det är dags att se över hur tiderna läggs ut. Regelbundna pass på tider då alla har möjlighet att åka skridskor vore högst önskvärt.

Karta: Nyköpings Arenor Rosvalla