Bevakning har bestått i skjutglada jägare i skogen

Insändarskribenten är kritisk till björnjakten. Arkivfoto
Insändarskribenten är kritisk till björnjakten. Arkivfoto

Insändare 23 september 2023 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Björnen är en hotad och fridlyst art men trots det sker nu en jakt utan like på björnen och de andra vilda djuren i Sverige. Björnen är strikt skyddad enligt EU:s art- och habitatdirektiv och någon jakt för att reducera antalet björnar får inte förekomma.

Ändå så jagas björnen nu i en rekordjakt. 649 björnar får skjutas. Medias bevakning har bestått i skjutglada jägare ute i skogen och reportage om rivna eller bitna jägare. Aldrig har någon kritik riktats mot jägarkåren eller den enorma jakten. Inte heller har man gjort några reportage om överklaganden som gjorts av djurskyddsorganisationer eller protester mot jakten. Jägarkåren skyddas numera också av poliser och man tar till drönare för att inga protester ska få förekomma.

Vad händer i Sverige? Är detta demokrati? Är det demokrati med fullt av jägare i regeringen och en jägare till minister som ska ha hand om jaktfrågor? Detta är ingenting annat än en stor skam och skandal. Jag uppmanar alla att höja sina röster och protestera mot det som händer mot våra vilda djur i Sverige idag!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa