Bidrag ska inte kompensera skattepålagor

Insändare 11 februari 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I måndagens SN (7/2) gav Centerpartiet sin lösning på de förödande kostnadsökningarna som svenska jordbruk har fått på grund av höga drivmedelspriser. Miljardbidrag!

Börjar politiken få kalla fötter när deras lösning att rädda världsklimatet nu föröder svensk företagsverksamhet, privatekonomi och driver på inflationen. Centern borde förklara varför jordbruk, åkerier, industrier ja allt som är beroende av energi/drivmedel nu går på knäna. 
Höga skattepålagor, reduktionsplikt och moms på skatter, som de själva har skapat, är den huvudsakliga orsaken.

Sverige kan inte rädda hela världens klimat oavsett hur mycket vi betalar i skatter. Det finns ingen logik i att politiken i sin iver att vara bäst i klassen ruinerar svensk företagsamhet och majoriteten svenskars privatekonomi med en oklok och för det globala klimatet verkningslös politik.

Politiken behöver nu visa en för Sverige ansvarsfull politik som förhindrar en nationell kollaps och mildra den egenkonstruerade inflationen.

I stället för bidrag, i det här fallet till jordbruket, får man snabbt resultat genom att omedelbart sänka energi- och drivmedelsskatterna samt att sänka reduktionsplikten till europeisk nivå så att priset på svenska drivmedel blir likvärdigt med Europas övriga länder. Om inte kommer svensk företagsamhet, oavsett verksamhet, att sakta gå i graven och då försvinner möjligheten att fortsätta bygga ett samhälle mot framtiden.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa