Bilfritt och evig sömn för Storgatan?

Östra Storgatan ska stängas av för bilar. Det tycker Jan K är destsamma som att ge gatan en evig sömn.

Östra Storgatan ska stängas av för bilar. Det tycker Jan K är destsamma som att ge gatan en evig sömn.

Foto: Jens Alvin

Insändare2022-02-08 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

 Som vi alla vet brottas näringsidkarna längs Storgatan med vikande kundunderlag. Politikerna som ”alltid vet bäst” har nu bestämt att Storgatan ska ännu mer otillgängligöras för alla de som inte bor nära Storgatan. Varför? För miljön? Är det verkligen så att Storgatan med sin ringa trafik har mer miljöproblem än andra gator? 

Vore det inte i så fall bättre att stänga av någon gata där många bor så att de slipper trafiken. Boende på närliggande gator lär ju inte bli överförtjusta i ökad trafik och parkeringsträngsel när Storgatan stängs. För näringsidkarna på Östra Storgatan blir det ännu tuffare. Visst, de kan ju också flytta till Pål Ljungs Hage men var är miljötanken när vi alla skall åka bil till ytterkanterna av stan? 

Snart börjar väl även restauranger flytta till dessa konsumtionsghetton. Så gjorde man i USA på 60- och 70-talet. En och annan har säkert sett hur stadskärnorna dog i små och mellanstora städer i USA, fast där har man börjat inse hur fel det var! 

Ni som besökt Strängnäs har säkert liksom jag, blivit förvånade över aktiviteten och kommersen i stadskärnan. Så långt ifrån Nyköpings sömniga Storgata som nu skall lägga sig ner för en evig sömn. Undrar om det är fler än politikerna och de boende längs storgatan som tror att det här är rätt väg?