Bli vegan i sommar – bekämpa världssvält

"Djurindustrin eldar på brasan genom att globalt pumpa ut enorma mängder växthusgaser i atmosfären", skriver insändarskribenten.
"Djurindustrin eldar på brasan genom att globalt pumpa ut enorma mängder växthusgaser i atmosfären", skriver insändarskribenten.

Insändare 30 juni 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den härliga solen och sommarvärmen har kommit till Södermanland med besked. Men världshungern och den globala uppvärmningen är två växande orosmoln i horisonten. Du kan bäst bekämpa dem genom att växla över till en växtbaserad kost i sommar.

World Food Program varnade i veckan för att miljontals fler människor riskerar svält. Snabbt stigande matpriser göder världshungern. Av den totala ytan på jorden som används till produktion av föda så förbrukas nästan 80 procent av betesmarker och odling av foder. Det driver upp matpriserna så att de allra fattigaste inte längre har råd att äta sig mätta. 

Värmeböljan i Indien har varit helvetisk. I maj nådde temperaturen i Delhi 49 grader. Bränder rasar nu i Spanien och södra Europa plågas svårt av värmeböljan. Djurindustrin eldar på brasan genom att globalt pumpa ut enorma mängder växthusgaser i atmosfären: koldioxid från skövlade skogar, metan från kornas magar och lustgas från gödsel.

Vi har alla ett personligt ansvar för att skapa en ljus framtid. Bekämpa världssvälten och den globala uppvärmningen genom att bli vegan i sommar!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa