Bollplan på Brandholmen – hur tänkte kommunen?

Grönyta eller bollplan på Brandholmen, skriver Ingbritt och Bertil Sannel, Brandholmen.

Grönyta eller bollplan på Brandholmen, skriver Ingbritt och Bertil Sannel, Brandholmen.

Foto: Privat

Insändare2021-08-17 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående insändaren  "Obegripligt att grönområde blir basketplan" publicerad den 13 augusti.

Fotot visar det inledda anläggandet av en ny bollplan på Brandholmen: Men hur tänkte ni på Park i Nyköpings kommun? Vi sökte svar från er och fick då veta att ”det har en chef på avdelning Park beslutat”! Vi frågar nu vem det var, och hur vi kan ta del av beslutet!

På Nyköpings kommuns hemsida kan man läsa en stolt deklaration: ”Som granne har du nästan alltid möjlighet att på något sätt påverka eller göra din röst hörd om vad som byggs bredvid din tomt.” 

Hur förklaras då att under veckan 9-15 augusti grävarbete för en bollplan med väg inleddes på ett litet grönområde på Brandholmen? Dessutom i strandnära läge, nära Hälsans Stig vid Stadsfjärden. Inga föreningar eller boende i området tycks ha fått någon vetskap om beslutet i förväg, innan en grävskopa dök upp en tidig vardagsmorgon! En förutsättning för samråd är att det finns ett beslut som de boende i området kan ta ställning till, och i värsta fall överklaga. Detta har inte kunnat ske i det här fallet!

Vi vill få svar från er på Park! Det aktuella området ligger bara ett hundratal meter från det nya äldreboendet i kvarteret Koggen. Under åtskilliga sommardagar har många äldre, med eller utan rollatorer och rullstolar, och som äntligen släppts ut från coronaisoleringen, samlats just på den gräsyta som nu till stor del görs om till bollplan. Som till råga på allt ska asfalteras. Hur stämmer det som nu sker här överens med Miljöbalkens hänsynsregler? Eller med det stolta uttalandet på kommunens hemsida om att påverka och göra sin röst hörd?