Bort med politiska partier i kyrkan

Insändare 12 januari 2022 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Styrelsen för Socialdemokraterna i Oxelösund skriver i ett inlägg i SN den 17 december 2021 att det inte är en ”spricka” utan demokrati. I en demokrati får alla komma till tals och allas åsikter tas på allvar.
Tydligen har någon/några ifrågasatt och haft egna synpunkter på vilka som ska väljas till förtroendeposter inom svenska kyrkan.

Vi som är medlemmar i kyrkan hoppas att Socialdemokraterna i Oxelösund, när de tar fram förslag på namn, är klara över den stora skillnaden mellan att vara förtroendevald inom kyrka, kommun och region. Som förtroendevald inom kyrkan bör man förutom att vara medlem också delta i kyrkliga aktiviteter för att på så vis hålla sig väl informerad om den kyrkliga verksamheten. Det finns mycket verksamhet utanför gudstjänster som kräver insyn/kunskap för att kunna vara med och ta beslut.  Att ställa sig utanför detta värnar inte kyrkans verksamhet.

Det finns tydligen en bra anledning till varför man i kyrkan har nomineringsgrupper istället för politiska partier som ställer upp i valen. Ett bra sätt att få den intresserade av kyrklig verksamhet att finnas med istället för några politiker som kanske till och med bara finns med, med sitt namn för att få till en lista.
Är det detta som är anledningen till den inre striden hos Socialdemokraterna i Oxelösund?
Slutsatsen blir: Bort med politiken från kyrkan!


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa