Bra med allaktivitetshus i Brandkärr

Ett allaktivitetshus har goda chanser att både öka trivseln ännu mer, och bidra till att problemen minskar. 
Skriver Kent Pettersson (S).

Ett allaktivitetshus har goda chanser att både öka trivseln ännu mer, och bidra till att problemen minskar. Skriver Kent Pettersson (S).

Foto: SN

Insändare2020-10-09 05:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Är det vettigt att skapa ett allaktivitetshus i Brandkärr, undrar Brash och Brash (6/10). Ja, är mitt svar.

Brandkärr är ett av Nyköpings största bostadsområden. Det är ett område där många människor trivs. Men det är också ett område som har en hel del problem. Ett allaktivitetshus har goda chanser att både öka trivseln ännu mer, och bidra till att problemen minskar. Hur då? Jo, genom att det blir en mötesplats i kommunal regi ger det ökad kommunal närvaro i området. Och ökad närvaro av kommunen, och gärna också staten och regionen, är ett konkret sätt att motarbeta de problem som finns.

Men visst, att göra en framgångsrik satsning i ett utsatt bostadsområde är svårt, kontroversiellt och lätt att kritisera. Och visst, ett allaktivitetshus löser långt ifrån alla problem. Men det möjliggör förbättrad social sammanhållning. Om det även blir bättre sammanhållning beror på oss alla: på mig, på dig som läser det här, och på alla andra som bor, arbetar och studerar i Nyköping.