Bra med ett allaktivitetshus i Brandkärr

Conny Jakobsson(V) tycker att det tillfredsställande att se planer på ett allaktivitetshus växa fram i Brandkärr.

Conny Jakobsson(V) tycker att det tillfredsställande att se planer på ett allaktivitetshus växa fram i Brandkärr.

Foto: Olof Jonmyren

Insändare2021-02-09 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vänsterpartiet har under en tolv års period drivit frågan om en kommunalt driven ungdomsgård i kultur- och fritids nämnden, framförallt i Brandkärr där vi tycker oss se att behoven som störst. Med den bakgrunden är det mycket tillfredsställande att nu se planer på ett allaktivitetshus växa fram just här.

Att vi tycker att det skall vara kommunalt driven är för att säkerställa personalens utbildningsnivå så de kan möta de utmaningar och behov som finns men även fungera som mentorer till kommunens övriga föreningsdrivna ungdomsgårdar runt om i kommunen. I ett allaktivitetshus är personalen väldigt viktiga men så även de som besöker huset därför måste även de få vara med att ta fram riktlinjer hur verksamheten skall bedrivas.

 Demokrati, feminism och barnkonventionen är frågor som bör stå högst på dagordningen då verksamheten utformas. Att verksamheten skall vara religiöst och politiskt obunden är en självklarhet. Det här allaktivitetshuset kan bli ett hus där de äldsta generationerna träffar de allra yngsta generationerna såna träffpunkter saknas tyvärr inte bara i Brandkärr men en vandring runt jorden börjar som bekant med ett steg!