Bristande ledarskap i Gnesta kommun

Är det konstigt att Gnesta har problem med sina förvaltningschefer? Nej, knappast! Den sortens ledarskap som majoriteten i kommunens styre står för saknar sedan länge stadga. Skriver Lill Björk.

Är det konstigt att Gnesta har problem med sina förvaltningschefer? Nej, knappast! Den sortens ledarskap som majoriteten i kommunens styre står för saknar sedan länge stadga. Skriver Lill Björk.

Foto: Åsa Ekström

Insändare2020-08-31 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter att ha tagit del av den förfärliga följetongen om socialchefen i Gnesta kan jag inte tiga still längre. 
Är det konstigt att Gnesta har problem med sina förvaltningschefer? Nej, knappast! Den sortens ledarskap som majoriteten i kommunens styre står för saknar sedan länge stadga. 

När någon chef tar i med kunnande och mod, händer det faktiskt att man trampar på vissa tår. Detta torde även den politiska ledningen känna till och förstå.
Efter åratal med missbruk från socialchefers sida hade nu kommunen fått en fullt kompetent, kraftfull och omutbar chef inom Vuxen- och Omsorgsförvaltningen. Detta var nödvändigt för att återupprätta ordningen inom förvaltningen. Alltför mycket hade misskötts, gällande såväl human- som dokumentfrågor.

Allt detta tog Ann Malmström itu med på ett föredömligt sätt. Allt detta presenterade hon också för oss i dåvarande Vuxen- och Omsorgsnämnden. Inifrån organisationen hörde vi endast lovord och glädje. Det har tyvärr visat sig att de som inte var nöjda smög fegt bakom ryggen på ansvariga inom förvaltningen, i stället för att ta upp aktuella frågor direkt med de berörda.

 Värst av allt är att kommunledningen fortsätter med detta fega smygande utan att följa demokratiska och arbetsrättsliga regler. Därifrån har vi inte hört några skäl till behandlingen av Ann Malmström. 
Avslutningsvis vill jag önska Ann all lycka i framtiden. Den arbetsgivare som blir hennes kommer att dra den högsta vinstlotten.