Bygg en modern fotbollsarena i Nyköping

Insändarskribenten anser att Rosvallas fotbollsarena inte duger. Arkivfoto

Insändarskribenten anser att Rosvallas fotbollsarena inte duger. Arkivfoto

Foto: Andreas Lindström

Insändare2023-01-12 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nyköping behöver en modern fotbollsarena för att ge barn och ungdomar möjligheten att drömma och sträva efter att uppnå sina mål.

Idag är Rosvalla en trött och blåsig betongplats som inte ger barnen den inspiration de behöver för att se en framtid inom fotbollen. Inget barn någonsin har pekat på Rosvalla och sagt "Där ska jag spela en dag". Genom att bygga en ny arena kan vi få barnen att återvända till fotbollsföreningarna och ge dem den omtanke och respekt de förtjänar.

Fotboll är den största sporten i Nyköping, men det är också den enda stora sporten som saknar en modern arena. Alla andra stora sporter i staden har attraktiva och moderna arenor att spela på, men fotbollen får nöja sig med den slitna vallen med en kortsida. Det är dags att ge Nyköpings fotboll och barnen den moderna och attraktiva arena de förtjänar. Genom att bygga en ny arena kan vi skapa en plats som ger nya drömmar och möjligheter.

Sammanfattningsvis är det viktigt att våra politiker inser vikten av att investera i en modern fotbollsarena för Nyköping. En sådan arena skulle ge barnen och ungdomarna bättre möjligheter att utvecklas, öka turismen och ge Nyköpings största sport den arena den förtjänar. Låt oss bygga en arena som kan ge Nyköpings fotboll och barn den plats de förtjänar och behöver, en plats där barnen kan peka och säga "Där ska jag spela en dag".