Bygg så alla får utsikt

Här vid Cirkusplatsen planeras ett seniorboende. Insändarskribenten har ett förslag på en annan plats med bättre utsikt.

Här vid Cirkusplatsen planeras ett seniorboende. Insändarskribenten har ett förslag på en annan plats med bättre utsikt.

Foto: Arkivfoto/Peter Alexis

Insändare2022-02-03 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I en artikeln i SN 28/1 berättas om planerna att bygga bostäder i Ramdalen för dem som är ”55 plus”. Av artikeln framgår att den aktuella marken kan ha höga nivåer markföroreningar av bland annat metaller, kvicksilver, zink och bly. 

Här rastar kringboende sina hundar, sig själva och mängder av vilda fåglar betar här under säsongen för att skaffa reserver inför höstflytten söderut. Kan hundar, fåglar, människor, med flera ta skada av dessa metaller? Stämmer det att marken måste saneras så är det inte gratis! 

Området öster om bebyggelsen på Ramdalshöjden, där man lämnade resterna av de ”stympade” huskropparna på Björntorpsvägen västerut, lär också innehålla en hel del föroreningar. Sanera och bygg där istället! Platsen ligger högt och bebyggs den med ett antal lägenheter så har så gott som alla en magnifik utsikt.

Dessutom slipper boende att njuta av de motorburnas kvällsnöje med bilar vars högtalaranläggningar, däckskrik, motorvrål hörs vida omkring nere från Ramdalens parkering med omnejd.