Bygg upp samhället – istället för att lägga pengar på stationshus

Området kring stationshuset i Nyköping kommer att förändras radikalt de kommande åren. Arkivbild

Området kring stationshuset i Nyköping kommer att förändras radikalt de kommande åren. Arkivbild

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2024-09-06 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag började arbetspendla till Norrköping 2001. Min första dag som pendlare stod kommunrådet och höll en improviserad pressträff där han talade om att senast 2014 skulle Ostlänken stå klar. Jag gick i pension 2023 och nu 2024 har det inte hänt någonting.

Urban Granström bygger vidare på sitt nya stationshus i hopp om att tågen ska stanna, vilket Trafikverket inte kan garantera. Varför inte inse att Ostlänken inte kommer att bli annat än en euforiskt himmel för våra folkvalda?

Vad har man lyckats med? Man lyckades med att jaga bort den folkkära Kolmårdstomten som glatt så många barn, sedan visade det att hans marker inte behövdes. Vem tar ansvar för en sådan maktfullkomlighet? Är det inte på tiden att man stannar upp och tänker efter

Det blir inga tåg som kör i 300 km/h. Skavsta har inte många flyg som trafikerar längre. Varför bygga en järnväg dit? Ta reson och lägg ner våra skattepengar på allt som behöver byggas upp i samhället. Jag tänker inte tjata om vård, skola och omsorg. Men är det inte ganska självklart.