Sluta tjata om ni vill bygga kärnkraft

Insändare 14 mars 2023 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man läser och hör diverse kloka och diverse snurriga personer som vill ha mer kärnkraft. Jag är innerligt trött på detta. Sluta prata och bygg!

Liberalerna kan ta sitt partistöd och bygga ett eller flera kärnkraftverk. KD kan gå till banken och fråga om ett kärnkraftslån så blir det tydligt vad finansmarknaden tror om detta. Det spelar ingen roll hur många välartikulerade debattartiklar som skrivs. Kärnkraft oavsett storlek måste byggas av någon och därmed finansieras så sluta jiddra och börja trolla. Ingen SN-läsare, inklusive mig själv, kommer någonsin att bygga ett eget kärnkraftverk eller tjäna på att centraliserad energiproduktion byggs så alla debattörer som vurmar för kärnkraft; Snälla, sluta tjata och sätt fart istället.

Medan vi övriga väntar på att ni ska få fart så fortsätter den obevekliga utvecklingen på energifronten utan kärnkraft och om inte det blir fart på byggnationerna i närtid så hinner vi installera så mycket solceller och energilager att ny kärnkraft blir olönsam innan den ens påbörjats. Tvärtemot debattörers åsikter så har hushållen redan bestämt sig vilken väg vi ska ta i energifrågan och finansiärerna står på kö. Dom bygger egen elproduktion, installerar batterier och solceller. Inget jidder och trollerierna har redan börjat. Första trollkonsten var att trolla bort elräkningen och trolla fram utbetalningskort från elhandlarna. Nästa trolleri blir att trolla bort kapacitetsbristen i elsystemet med energilager. Men den som lever får se och istället för att jiddra väljer jag att gå till jobbet imorgon och trolla fram ännu mer lokalproducerad el som är lönsam, har finansiering och inte kräver slutförvar i 100 000år.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa