C: Oavsett var eller hur man bor

Centerledaren Muharrem Demirok besökte landsbygdsriksdagen. Här är han i samtal med bland andra Studieförbundet Vuxenskolans förbundschef Ulrika Heie.

Centerledaren Muharrem Demirok besökte landsbygdsriksdagen. Här är han i samtal med bland andra Studieförbundet Vuxenskolans förbundschef Ulrika Heie.

Foto: Olof Jonmyren

Insändare2024-06-21 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändare ”C, landsbygden – och en fotbollsplan i Brandkärr".

Vi är övertygade om att vi behöver ett samhälle där man kan verka och bo där man själv vill. I vår framtidsagenda 2030 summeras det bra; ”Centerpartiet ska arbeta lokalt, regionalt och nationellt för utveckling av hela landet, på landsbygd, i byar, i städer och i förorter. Oavsett var eller hur man bor,…ska Centerpartiet vara ett självklart parti att vända sig till.”

När vår partiledare Muharrem Demirok besökte oss i Nyköping levde han verkligen som vi lär. Han besökte det första sammandraget i fotboll som någonsin spelades i Brandkärr. Vi på plats fick ta del av den glädje, energi och stolthet som spelarna, flickor födda 2018 och 2019, visade och det var fantastiskt. Idrott är en nyckel till integration och föreningslivet är något som alltid legat oss Centerpartister varmt om hjärtat. Besöket visade att lyckosamma initiativ finns för att få fler att hitta till fotbollen och föreningslivet i stadsmiljö.

Under besöket på landsbygdsriksdagen fick vi också ta del av lyckosamma projekt och initiativ men med lite andra verktyg än idrotten. Utgångspunkten var landsbygden och det var lätt att fastna för ungdomarna som bland annat lyckats öppna en ungdomsgård i byn i Norrbotten. De hade med hjälp av coachning tillsammans skapat en bättre situation för sig och alla ungdomar och gjort just deras by till en bättre plats. 

Demiroks besök fylldes med goda exempel på att vi som samhälle kan bli bättre, både i stan och på landsbygden, bara vi ges rätt förutsättningar och tillsammans jobbar på lösningar i stället för att peka på andra. De visar både fotbollen i Brandkärr och ungdomsgården i byn.

För oss i Centerpartiet Nyköping visade partiledarens besök upp precis det vi önskar mer av; en kommun som satsar både på centralorten och landsbygden. Vi ser inte att vi måste välja utan snarare att det finns potential utveckla hela vår kommun.