Covid-19 – en massa hänsyn ska tydligen tas?

Med all respekt för olika religioner - vill man nu ta sprutan, ska det vara så svårt att ta sig in i en kyrka för att få sprutan, trots att man nu tillhör en annan religion? 
Skriver insändarskribenten.

Med all respekt för olika religioner - vill man nu ta sprutan, ska det vara så svårt att ta sig in i en kyrka för att få sprutan, trots att man nu tillhör en annan religion? Skriver insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2021-02-15 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Läser olika insändare om val av lokal för covid-19 vaccinering. Med all respekt för olika religioner - vill man nu ta sprutan, ska det vara så svårt att ta sig in i en kyrka för att få sprutan, trots att man nu tillhör en annan religion? Man har alltid ett val, eller hur? Det lär finnas fler lokaler. Ställ dig i kön till en lokal som passar dig, och vänta på din tur.

Jag förstår dom som tvekar till vaccinet, bland annat till bieffekter. Ingen vet vilka bieffekter som kan visa sig. Visserligen säger staten att de tar ansvar för bieffekterna - hur mycket är detta ansvar värt? Staten tog inte sitt fulla ansvar för de som råkade illa ut när staten basunerade ut allmän vaccinering mot svininfluensan. Hur många artiklar/inlägg har vi inte hört/läst särskilt om de unga som fick sitt liv oerhört negativt påverkat av narkolepsi. Där har staten ett dåligt samvete att ta tag i.

Jag kan även skriva en rad om alla chefer på region/kommunal/statlig nivå som armbågat sig före i vaccinationskön. Dessa människor räddar sig tydligen oftast bakom otydliga regler. 
Man kanske tolkar reglerna till sin egen fördel, eller? - Fy - så egoistiskt och girigt!