Dags att lägga ner Stora Coop i Nyköping

Signaturen "Konsument" tycker att det dags att göra om Stora Coop till en butik för endast e-handel.

Signaturen "Konsument" tycker att det dags att göra om Stora Coop till en butik för endast e-handel.

Foto: Sandra Nordin

Insändare2021-05-25 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En gång i tiden var föregångaren till Stora Coop Nyköping, OBS, en butik som hade det mesta som kunderna behövde, samtidigt var konkurrensen inte lika omfattande. 

På senare år har dock mycket försvunnit, som bygg- och trädgårdsavdelning, restaurang, förbutik och manuell delikatessdisk. Helt enkelt en nedåtgående spiral. 

Likaså upplever jag att kunderna försvunnit, butiken är inte längre förstahandsvalet, vilket är tråkigt men ett faktum. Priserna är inte högre än i jämförbara butiker, men konkurrenterna har varit skickligare när det kommer till att fånga vad kunderna efterfrågar. Nu senast är möjligheten att handla online och få varor hemlevererade, även här ligger Stora Coop efter. 

Hade önskat att butiken tagit lärdom av Stora Coop i Eskilstuna eller Coop Stenbärsvägen, två riktigt välskötta butiker!

Nu tror jag det bästa är att stänga butiken och göra om den till en dark store, alltså en butik enbart inriktad på e-handel. Till detta skapas samtidigt upphämtningsplatser på utvalda tätorter på landsbygden, så får alla som arbetar hemifrån med anledning av pandemin dessutom smidig service.