Danmark förbjuder koranbränningar – helt okej

Insändare2023-12-13 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag anser det helt okej att förbjuda koranbränningar precis som jag anser att bokbränningar av Hitlers bok "Mein Kampf " är fel! Och varför då?

Att syssla med bokbränningar är detsamma som att vissa skrifter ska vara utan existens . Förstå mig rätt, jag är varken nazist eller religiös eller förespråkar kommunismen eller andra ideologier med enkla budskap om något slags vurmande rent känslomässigt. Jag är numera på ålderns höst helt befriad från min ungdoms turbulenta värld om den rätta vägen.

Vad gäller historiska religiösa eller politiska skrifter så är det ur att betrakta som vetenskap. Ja, för att förstå vår samtid av religiösa och politiska motsättningar. Gamla politiska eller religiösa skrifter ska respekteras som kulturarv även om det ogillas av individer! Sedan är det upp till varje individ i nutid att ur vetenskaplig synpunkt förkasta gamla politiska teser eller ålderstigna religiösa teser. Men en bokbrännare är enligt min värdering enbart en provokatör i syfte bekämpa det fria ordet i bokform.