Fler övervakningskameror i skolan för ökad säkerhet

Det har varit skadegörelse på Frejaskolan i Gnesta, något som insändarskribenten reagerar på. Arkivfoto

Det har varit skadegörelse på Frejaskolan i Gnesta, något som insändarskribenten reagerar på. Arkivfoto

Foto: Andreas Tun Hedfors

Insändare2023-04-04 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Södermanlands Nyheter har man läst om skadegörelse på Frejaskolan (bland annat smällare i korridoren) som har skett under det senaste året. Jag tycker därför att man ska skaffa övervakningskameror i skolan för ökad säkerhet.

Eftersom att det är många vandaliseringar på skolan så är det möjligt att elever inte känner sig trygga på skolan och att de är oroliga för att något ska hända så om vi ska få bort oron på skolan så borde vi köpa övervakningskameror för att eleverna ska känna sig mer trygga på skolan.

Skulle en eller flera elever sätta på ett brandlarm så kommer det kosta cirka 8┣500 kronor som skolan kommer vara tvungna att betala, så vi ska skaffa övervakningskameror så dem som har orsakat allt ska få betala så skolan slipper betala.

Många tycker att det kan bli alldeles för dyrt för att skaffa övervakningskameror, men i slutändan så blir det mycket dyrare att laga alla krossade fönster, trasiga dörrar och lampor. Vi ska skaffa övervakningskameror för att man ska kunna se vem/vilka som ställt till med vandaliseringen. Därefter man kan man se vem/vilka det är och sedan kan man ta kontakt med föräldrarna.

Jag vill alltså att skolan ska köpa in övervakningskameror för ökad säkerhet och mindre risk för oro på skolan och det är även mycket möjligt att det blir mindre vandalisering på skolan.