Därför hade folk uniform på jobbet

Bilden visar hur Ulf Rosén hemvärnssoldat och  partidistrikts ordförande KD Sörmland, bär sin uniform på styrelsemöte med KD Sörmland den 19/4.
 
På bilden några från styrelsen, från vänster:
Ingegerd Johansson, kassör, Gnesta. 
Tomas Walter, vice ordförande, Strängnäs.
Ulf Rosén, ordförande, Katrineholm.
Maud Wachtmeister, ledamot, Nyköping.
Göran Bernhardsson, ledamot, Oxelösund.

Bilden visar hur Ulf Rosén hemvärnssoldat och partidistrikts ordförande KD Sörmland, bär sin uniform på styrelsemöte med KD Sörmland den 19/4. På bilden några från styrelsen, från vänster: Ingegerd Johansson, kassör, Gnesta. Tomas Walter, vice ordförande, Strängnäs. Ulf Rosén, ordförande, Katrineholm. Maud Wachtmeister, ledamot, Nyköping. Göran Bernhardsson, ledamot, Oxelösund.

Foto: Privat

Insändare2023-04-22 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den 19/4 har alla hemvärnssoldater som haft möjlighet burit uniform på jobbet, med syfte att synliggöra hemvärnet, bidra till försvarsvilja och väcka intresse hos fler att bli en del av hemvärnet.

Hemvärnet är en del av svenska Försvarsmakten och utgör nästan hälften av alla krigsförband. Våra hemvärnsförband är moderna, samtränade och välövade krigsförband som upprätthåller militär närvaro i hela Sverige – från insatser i fred och i kris till väpnad strid i krig.

Hemvärnet tillsammans med civilförsvaret är också så viktigt för det skapar närhet och förankring i samhället och hos människor som höjer vår försvarsvilja. Och försvarsviljan är helt avgörande för ett starkt försvar, det kan vi tydligt se nu i Ukraina.