De använder yttrandefriheten som slagträ

Insändare2023-08-25 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Man kan ju tycka att hela debatten kring yttrandefriheten är löjeväckande, då inga partier kan enas om hur man ska lösa konflikten om koranbränningarna, ens inom regeringen. 

Men det står väl ändå helt klart att bränna en koran handlar om förtryck när man ser hur muslimer reagerar. Sedan kan man ju tycka att det borde räcka med att bränna några biblar som kontring istället för att hata ett helt land. Det är ju inte vårt folk som har gjort något. Utan en handfull idioter, med stöd av vår absurda lag.

Bara idén att använda en busskur eller en park för ändamålet borde vara förbjudet då ingen annan får elda någonting på en allmän plats. Här borde ordningslagen räcka till för att stävja sådana tilltag. Sedan får vissa personer uttrycka sig hur som helst på sociala medier och får ändå behålla sina platser på viktiga poster. Det är skrämmande.

Att använda yttrandefriheten som slagträ för sitt hat mot andra och därmed försöka skada dem psykiskt eller känslomässigt, är att missbruka demokratin och vad den står för. Även friheten har sina gränser.