De är hårdast mot dem som har det sämst

Insändarskribenten ställer frågan "Vore det inte lika bra att samtidigt införa visitationszoner mot insiderbrott?" Arkivfoto

Insändarskribenten ställer frågan "Vore det inte lika bra att samtidigt införa visitationszoner mot insiderbrott?" Arkivfoto

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2022-07-18 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Moderaterna vill gå hårt åt i de områden som har det sämst. De vill införa visitationszoner i syfte att knäcka de kriminella gängen. Oavsett vem du är, så ska du kunna visiteras bara för att du vistas i det området.

Vore det inte lika bra att samtidigt införa visitationszoner mot insiderbrott? Eller en liten räd i den dyra villan där svart arbetskraft anlitas? En liten visitation hos golfklubbarna? Fråga dem; Vad är det som pågår här egentligen? Vem gör upp affärer med vem, vem har en hållhake på kommundirektören, entreprenören? Vem har fått instruktioner om hur det offentliga anbudet bör formuleras?

Det finns många brott som borde skärpas upp. Kanske är korruptionen ändå det viktigaste att skärpa upp? För vad är en organiserad brottslighet? Är man extra intressant om man bor i ett utsatt område, när man jobbar som undersköterska eller städare, bara för att lönen och förmögenheten är liten? Eller är det värre att mygla med betyg, kösystem för elever och tjäna storkovan på skattemedel som friskolekoncern?

Vad som är rätt och fel bör diskuteras, men i Moderaternas förenklade värld kanske det är lika bra att vara frikostig med tvångsvisitationerna i de ghetton som växer sig starkare i Moderaternas segregerade värld. I den värld där det tydligen mest är fel på människor som är fattiga. Bara för att de inte har pengar. Det är i grunden en fruktansvärd och alltmer tydlig människosyn hos Moderaterna. En människosyn där framtidsdrömmar endast tillskrivs eliten.