Den svenska sjukvården är inte alltid dålig

Regionen – lyssna inte på alla "gnällspikar", utan se de positiva förändringarna, skriver Hans Estvik som är nöjd med den vård han fick på Nyköpings lasarett.

Regionen – lyssna inte på alla "gnällspikar", utan se de positiva förändringarna, skriver Hans Estvik som är nöjd med den vård han fick på Nyköpings lasarett.

Foto: Linus Elsinen

Insändare2022-04-16 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har i SN följt insändare som är mycket kritiska till hur Regionen sköter sjukvården. Det är en mycket svår och komplex fråga, och jag tror mig inte kunna komma med några lösningar. Nu har jag dock fått insyn i vården, då jag varit sjuk och inlagd på Nyköpings lasarett.

De första veckorna var kontakten "min vårdcentral" via chatten. Detta system har säkert många fördelar om man är utrustad med en fungerande dator eller mobil och inte är för sjuk. Jag blev dock remitterad till sjukhus för adekvat vård. Mitt första besök på akuten blev inte så bra. Där togs en del prover och undersökningar. Det konstaterades att jag inte hade covid 19 och jag skickades hem men det var inte en riktig analys.

Det blev en andra resa till akuten, vilket var jobbigt med 40 graders feber, och när oron och allmäntillståndet är dåligt. Men jag möttes av engagerad och vänlig personal och kände mig omhändertagen. Men väntan blev lång, åtta timmar på en brits med för lite vätska och näring.

Det som gör mig så glad är vad jag fick se och uppleva de två dygnen på vårdavdelningen. När man följer den politiska diskussionen via medierna får jag känslan att vi i Sverige är dåliga på integration. Det stämde inte på denna vårdavdelning på Nyköpings lasarett!

Jag vet inte hur många olika nationaliteter som fanns bland personalen, men samarbetet och vårdarbetet fungerade mycket bra. Det jag vill säga med detta är att något gör vi rätt i Sverige. Regionen – lyssna inte på alla "gnällspikar", utan se de positiva förändringarna.