Det är dags att visa gängen vem som bestämmer

Insändare 31 december 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När trygghetspaketet i Tidöavtalet presenterades så fick det omedelbart kritik av vänsterförespråkare, och däribland av Aftonbladets Oisín Cantvell. I avtalet ingår bland annat att visitationszoner ska finnas och Oisin Cantvell menar att poliser och kriminologer är skeptiska och inte vill ha det. Han menar att poliserna kommer att ”känna sig utsatta” och att det ”skapar agg” mot polisen.

Men det här resonemanget är skälet till att vi har en så stor och omfattande brottslighet som vi har idag i Sverige. Vänsterförespråkare ser problem med alla typer av åtgärder mot brottsligheten och att det är integritetskränkande för den kriminelle. Dessa motståndare mot hårdare tag mot gängkriminella är orsaken till att vi är där vi är idag. 61 dödsskjutningar i skrivande stund. Därför är det ju rimligt att vi nu har en regering som försöker åtgärda åratals misslyckanden på området. 

Ordningsmakten är ju till för att skydda demokratin och hederliga medborgare från våld. Då måste man visa gängen vilka som bestämmer. Men det gör man inte idag, man backar och gullar och då får man bara mer av den här våldstendensen. 

Vi står inför ett vägskäl nu. Vill vi ha kriminella klaner som håller uppe våldsmonopolet i Sverige, eller vill vi att våra svenska poliser återställer ordningen med civila laglydigas rätt att leva i ett samhälle där svensk lag och trygghet råder. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa