Det kan hjälpa till att bekämpa våldsvågen

Det har skett flera sprängningar och skjutningar i Nyköping den senaste tiden.

Det har skett flera sprängningar och skjutningar i Nyköping den senaste tiden.

Foto: Magnus Grimstedt

Insändare2023-10-04 06:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ett exempellöst scenario har vi kunnat konstatera de senaste två, tre åren i Sverige. Ett stort antal människor har mördats och många är i tonåren. Antal sprängningar tenderar att bli fler och fler. Hus förstörs, folk måste ofrivilligt evakueras trots att de är helt oskyldiga.

Varje dag visas på nyheterna i TV att någon skjutits eller att ett hus blivit demolerat. Polisen är överhopad av arbete för att lösa alla brott.
Regeringen sätter sig i krismöte, igen, för att ta itu med eländet. Hur många medborgare i Sverige tror att de kommer fram till något vettig? Gäller för övrigt alla politiska partier.

Något jag inte kan förstå är varför man fortfarande ignorerar ett nästan osvikligt medel för att kunna identifiera alla dessa personer som skjuter eller spränger, nämligen kameraövervakning. Varför är politiker så rädda för att besluta om detta hjälpmedel? För
polisen torde det vara en fantastisk möjlighet att snabbt hitta förövarna.

Att i sammanhanget tala om den personliga integriteten är bara nys. Den finns inte längre, i alla fall inte då det handlar om att lösa dessa hemska sabotage mot samhället. Låt äntligen kameran bli ett gott hjälpmedel för polis och åklagare.