Det omutbara landet?

Insändare 15 september 2020 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

De två senaste programmen av "Uppdrag granskning" uppvisar ett häpnadsväckande tillstånd i landet "Utopia". Inblandade parter är det socialdemokratiska partiet i Sigtuna, byggföretaget PEAB och en syriansk förening. Redovisningen i programmet måste få inblandade parter att drömma mardrömmar om framtiden.

Heder åt programmet som på ett avslöjande sätt verifierar Inga-Britt Ahlenius påstående att "Utopia" inte på något sätt är fritt från mutkolvar i den högre skalan, särskilt inte rikets andra stad som enligt Ahlenius i stort sett är förlorat.
Hur ser det då ut i resten av landet, ja vi behöver inte gå så förskräckligt långt. Det räcker med att titta på Nyköpings kommun och Region Sörmland. Under en rad av år har PEAB varit det helt dominerande byggföretaget åt kommunen och att något annat företag än NCC skulle få slå in en spik åt Region Sörmland är en helt utopisk tanke enligt resignerade konkurrenter.
Ovanstående är inget påstående dock en stilla fundering, som har sin upprinnelse i Sigtuna och Inga-Britts Ahlenius påstående.

Ämnen du kan följa