"Det som hände på Alpha får inte hända igen"

"Det som hände på Alpha får inte hända igen. Smällare som kastades in i matsalen" skriver insändarskribenten. Arkivbild

"Det som hände på Alpha får inte hända igen. Smällare som kastades in i matsalen" skriver insändarskribenten. Arkivbild

Foto: Andreas Lindström

Insändare2024-02-24 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det som hände på Alpha får inte hända igen. Smällare som kastades in i matsalen. Var detta en varning? Vad blir det nästa gång? Mitt älskade barnbarn går på Alpha.

Det måste nu till övervakningskameror. Huvudman kan inte försvara sig med, att det skulle vara kränkande för eleven. Det finns inget annat alternativ än övervakningskameror. Helt övertygad över att elever och personal instämmer. Vad väntar huvudman på? Ska det behöva en dödlig utgång innan ni reagerar? Vill du att ditt barn/barnbarn ska stå i skottgluggen för en skjutning eller en sprängning?

Alla måste hjälpas åt, så att inget allvarligt händer. Nu är det på allvar. Det går inte att vänta, det ska ske omgående. Nyköpings kommun har enkäter inne i stadshuset. Gör din röst hörd. Blanketterna är till för att du ska lämna dina synpunkter. Gällande skola, socialtjänst, äldreomsorg med mera. Du kan även lämna förslag på, vad och hur det ska förbättras. Enkäten ska sen lämnas in på stadshuset. Där dom skickar den vidare genom deras postgång.