Det spelar väl ingen roll var matvagnarna står

"Jag ser fram emot att sitta med en kopp kaffe som jag köpt i det lilla kaféet, framför det fina residenset" skriver insändarskribenten. Arkivbild

"Jag ser fram emot att sitta med en kopp kaffe som jag köpt i det lilla kaféet, framför det fina residenset" skriver insändarskribenten. Arkivbild

Foto: Hugo Bernhard

Insändare2024-08-21 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den senaste tidens insändare och andra kommentarer har verkligen visat på förutfattade meningar gällande de tre torgen i stan. Det mesta handlar om ilska hur om fult och eländigt det blir, trots att de som skriver inte har en aning om hur det kommer att bli.

Jag tycker det mesta skrivna varit snömos. Inga konkreta förslag om hur man skulle vilja ha det i stället. En insändare vill ha tillbaka bilparkering på torget. Tyvärr är det många som tror att just det är ok, trots att förbud mot detta råder. En annan förfasar sig över att den mörka lilla byggnaden skymmer det fina residenset. Då har denna individ dåligt minne. På torget och framför det fina residenset har till exempel ett stort antal matstånd huserat under den internationella matmarknaden. Då var det ingen som gnällde. De små stugor som stan då och då använder till exempelvis valstugor, brukar stå framför det fina residenset och det lilla rådhuset. Då är det ingen som gnäller.

Men nu när torget äntligen ska förändras till det bättre blir "musiken" en annan. Jag ser fram emot att sitta med en kopp kaffe som jag köpt i det lilla kaféet, framför det fina residenset. Ännu mer gnäll blev det då man placerade matvagnarna på Åkrokstorget. Att kalla torget för "döda torget" är bara trams. Matvagnarna ska ju garantera ett levande torg. Det jag reagerade på var protesterna från ägarna av vagnarna om placeringen.

Det spelar väl ingen roll var de står? Meningen är att de ska servera lätt mat och då är det viktigast vad man får som gäst/kund. Man ska uppfylla tre kriterier för att få folk att besöka torget. För det första ska maten givetvis smaka bra. För det andra bör portionerna vara relativt rikliga och det tredje att det finns tillräckligt med utrymme att sitta ner och äta maten, såvida inte det handlar om hämtmat. Om ägarna till matvagnarna uppfyller detta då kommer också folk att ta sig till Åkrokstorget.