Efterlyser säker cykelväg vid Bönsta Allé

När ska boende vid Bönsta Allé få en säker gång- och cykelväg till och från området? Undrar insändarskribenten.

När ska boende vid Bönsta Allé få en säker gång- och cykelväg till och från området? Undrar insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/ TT

Insändare2020-11-18 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När ska boende vid Bönsta Allé få en säker gång- och cykelväg till och från området? Som det är idag använder man sig av parkering och garageutfarter för boende i Krikonområdet, med påföljd att när man backar ut ur garaget är det väldigt svårt att se om någon kommer i full fart uppifrån området på cykel eller till fots.

Nyligen väntade ett par på att deras garagedörr skulle öppna sig. Då kom en person cyklande från Bönsta Allé i hög hastighet, med ett litet barn som passagerare.  De hörde ett vinande läte från cykeln som gjorde att de i sista sekund hann flytta sig och undvika en kollision. Ringklocka för att varna användes inte.

Då gång-och cykelvägen slutar strax efter bron från Oppeby räknat är det kanske inte så konstigt att man använder parkeringen som genomfart.  Eskilstunavägen är ju så smal att inte ens en fotgängare får plats utmed vägrenen.

Men innan olyckan är framme: Tänk dig noga för när du använder parkeringen framför garagen som väg. Det är inte längre frågan om det kommer att hända en olycka utan när.