Egoistisk och kortsiktig politik i Oxelösund

Restaurang Läget i Oxelösund ska rivas, men frågan är vem som ska driva verksamhet här i framtiden.

Restaurang Läget i Oxelösund ska rivas, men frågan är vem som ska driva verksamhet här i framtiden.

Foto: Peter Alexis

Insändare2023-01-12 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är en extremt egoistisk och kortsiktig politik som nu förs av makten i Oxelösund.

Kustkommunen har stora anläggningar att förvalta och försöker förtvivlat att profilera sig som en attraktiv kommun att bo och leva i. Det är svårt att som utomstående förstå charmen med Oxelösund om man inte bor i en fet villa med stor tomt. Oxelösund är för litet för många och för inklämt mellan havet och järnverket.

De få pärlorna som trots allt lyser upp tillvaron i Oxelösund för allmänheten är Jogersö, Läget, Stenvik, Brannäs och Femörehuvud. Vid skärpta försvarslägen så kan allmänheten glömma Femörehuvud och kanske även Brannäs. Kvar finns Läget, Jogersö och Stenvik. Strategiskt viktiga platser för kommunen.

Att platserna är viktiga säger sig självt. De är andningshål för människor som saknar båt eller sjötomt samt turister på besök i kommunen. Nu hävdar kommunalrådet att det bara är att låta någon privat aktör investera i Läget. Istället för att investera 30 miljoner i skattemedel så väljer han alltså att skänka bort ett läge värt 100-tals miljoner kronor till underpris. Korruption? Alla skattebetalare förlorar på detta förutom den lycklige entreprenör som lägger sin våta filt över Läget. Vilket vansinne!