Eländig skyltsöndag med stängda butiker

Insändarskribenten är besviken över den uteblivna julstämningen på skyltsöndagen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Insändarskribenten är besviken över den uteblivna julstämningen på skyltsöndagen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Foto: Olof Jonmyren

Insändare2022-11-30 06:59
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med spänd förväntan inväntade vovven och jag mörkrets inbrott den 27 november, första advent.

Men döm om min förvåning när vi kom ut på Västra Storgatan strax efter klockan 15 och det såg ut precis som vilken söndag som helst! Inga knallar, inte några som helst aktiviteter i någon av de fyra galleriorna och ingenting annat heller som visade att det var julskyltningens högtidsdag. Många affärer var inte ens öppna.

Visst var det väl mycket roligare än så här på skyltsöndagen för bara några år sedan? Var det pandemin som sög musten ur våra handlare eller har de förtagit sig så mycket under Black week att de inte orkade mer? Eller var det till och med så att Köpmannaföreningen missade att det var första advent den 27 november i år? Ja, inte vet jag men det vore intressant att få veta varför det var som det var.

Inte ens länsstyrelsen hade orkat ta fram sina egenhändigt tillverkade ljusstakar denna dag. Skäms på dig, landshövdingen!

På Östra Storgatan var det fler ”silverbollar” i ljusbelysningen som INTE fungerade än som fungerade. Jag hoppas att dom som är ansvariga för detta ser till att de trasiga lamporna blir lagade eller utbytta inom en snar framtid, gärna innan julen är slut.

Om Nyköping fortfarande aspirerar på att bli ”Årets stadskärna” så behövs det betydligt mer än så här, det kan jag lova.

Tack och lov för våra båda kyrkor som dock levererade såväl fina gudstjänster som högmässa och konsert.

Slutligen vill jag dock ge en eloge till några undantag den här sorgliga söndagen och det är sybehörsbutiken Nålsögat som till och med hade en levande, stickande tomtemor i skyltfönstret och Mokvists skor som nästan alltid har den finaste julskyltningen i stan.

Nästa år vill jag verkligen se en förbättring av denna eländiga skyltsöndag som verkligen inte gjorde skäl för sitt namn!