Så händer det igen – i brevlådan

Södermanlands Nyheter är en del av mångas frukostrutin. Insändarskribenten är dock inte helt nöjd med utvecklingen.

Södermanlands Nyheter är en del av mångas frukostrutin. Insändarskribenten är dock inte helt nöjd med utvecklingen.

Foto: Olof Jonmyren

Insändare2024-03-30 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Varje morgon går man med bävan till brevlådan, har den kommit eller inte. Normalt har den kommit och man kan gå in i triumf och ropa till övervåningen "Den har kommit!"

Tyvärr har det hänt allt för ofta numera att den inte har kommit och en melankoli sprider sig i hemmet. Efter klockan åtta är det bara att logga in på nätet och meddela att den inte har kommit. Man får då ett autosvar, "Vi beklagar att Ni inte har fått tidningen. Vi ser att Ni inte heller har fått den tidigare denna månad. Vi skall tala med vår distributör."

Vi flyttade till Nyköping 1982 och från den stunden har vi prenumererat på Södermanlands Nyheter. Varför kan man undra med facit i hand? Det är många generationer av SN som vi har genomlevt och de förändringar som tidningen är inne i nu är inte av godo.

Varför skall vi då ha en papperstidning när vi kan läsa artiklarna långt innan, i bland två dagar innan, på nätet?
En ort som Nyköping behöver en papperstidning annars tappar orten något mycket viktigt och tappar en viktig kanal som kan nå ut till alla medborgare i kommunen, inte bara till de som är ute på nätet.

Men för att det skall fungera fullt ut måste även papperstidningen distribueras ut till prenumeranterna stadigvarande, annars kommer tidningen att dö ut. Nästa steg är en tidning som kommer ut tre dagar i veckan och efter det kommer någonting ut en gång i veckan som heter Nyköpings Annonsblad. Den utvecklingen vill vi inte ha.