Ett anmärkningsvärt agerande av SD

Gert-Ove Andréasson beskriver SD:s agerande i fallet med Bertil Malmberg som en dikeskörning.

Gert-Ove Andréasson beskriver SD:s agerande i fallet med Bertil Malmberg som en dikeskörning.

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Insändare2021-11-16 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När hyckleriet och ynkedomen sitter i politikens förarsäte så slutar det med en dikeskörning. Det är det bästa sättet att beskriva senaste (men förmodligen inte sista) krumsprånget från SD.

Jag har ingenting till övers för Bertil Malmbergs syn på andra folkgrupper, än den han själv tillhör. Men han verkar vara den enda inom SD som är ärlig. När han åtalas och fälls för ”hets mot folkgrupp” så säger han att han bara följer partilinjen. Han uppmanas av sitt parti att lämna sina politiska uppdrag. Det gör han inte. Av den anledningen utesluts han ur partiet.

Han utesluts inte för sitt horribla påstående om ickesvenskars låga intelligensnivå, utan för att han trotsar ett partibeslut. Det är anmärkningsvärt, att ett parti som påstår sig stå för nolltolerans, vad gäller rasism, avstår ifrån att åberopa hans rasistiska utspel som grund för uteslutning. Än mer anmärkningsvärt är det att SD överhuvudtaget inte vill kommentera detta.

Uppenbarligen är partiet rikt på individer som från och till kommer med rasistiska och hatfulla utspel. Uppenbarligen är det tillåtet inom partiet så länge det inte kommer till allmänhetens kännedom.