Ett bättre Sverige med kvinnliga superkrafter

Insändare 12 juni 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är lätt att klaga, lätt att påtala var i samhället de stora bristerna finns. Svårt är det att komma till rätta med problem i en demokrati där alla människoöden inte blir som det var tänkt. När omvärlden sviker och startar konflikter kan det vara lätt att falla in i en retorik där hämnd och vedergällning står över förnuftet. 

Vi har lärt av historien att konflikter löses bäst via dialog på ett fredligt sätt. Ibland måste man släppa till och visa ledarskap för att kunna fokusera på det viktigaste för den stora massan i nuet. Vill rikta ett tack till vår kvinnliga stadsminister som visar ett otroligt, och mänskligt, ledarskap under för jävliga omständigheter. Är så tacksam för det förnuft och den känsla som vår statsminister besitter i dessa tider. Det är fint att uppleva detta ledarskap som även är påtagligt föredömligt hos centerledaren Annie Lööf. Kan bara hoppas att blockpolitiken i Sverige begravs i höst och att det goda ledarskapet premieras av oss väljare. 

Det finns alltid goda exempel att jobba vidare kring. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig en Socialdemokratisk och Centerpartistisk minoritetsregering efter valet. Det finns ingen anledning att hymla med det faktum att det just nu, i Sverige, är de starka och kloka kvinnorna som står upp för det demokratiska samhällets suveränitet och överlevnad. Det gäller även den kvinnliga politiska vilden i riksdagen som vågar stå upp mot patriarkatet och som på ett starkt och modigt och självutlämnande sätt, kämpar för jämställdheten, när patriarkala krafter från omvärlden gör allt för att hålla tillbaka kvinnliga superkrafter.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa