Ett exempel på gott entreprenörskap

Att några ungdomar säljer glass några veckor i våra lokaler har inte uppfyllt kriterierna för att teckna ett hyresavtal, skriver Per Koman Alm, vd  vid Kustbostäder i Oxelösund AB.

Att några ungdomar säljer glass några veckor i våra lokaler har inte uppfyllt kriterierna för att teckna ett hyresavtal, skriver Per Koman Alm, vd vid Kustbostäder i Oxelösund AB.

Foto: Sandra Nordin

Insändare2021-06-16 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar på artikelserie om Gästhamnen i Oxelösund

Kustbostäder i Oxelösund AB har på uppdrag från kommunen drivit Gästhamnen under ett antal år. Målsättningen har varit att erbjuda flera olika typer av tjänster för att skapa en attraktiv Gästhamn. En sådan service har varit att ha glassförsäljning. Tidigt insåg vi att om vi ska fortsätta med glassförsäljning behöver vi hitta en annan lösning då den var svår för personalen att kombinera med andra aktiviteter i Gästhamnen.
Vår granne som driver restaurangen hade den typen av kompetens och ställde upp och hjälpte oss med detta. Att några ungdomar som säljer glass under ett antal veckor, vistas i våra lokaler tillsammans med våra Gästhamnsvärdar, har inte uppfyllt kriterierna för att teckna ett hyresavtal.
Detta är istället ett exempel på gott entreprenörskap där båda parterna vunnit något på upplägget. Vi behöver bli bättre på att uppmuntra den här typen av samarbeten. Som liten kommun med många fåmansföretagare som har olika kompetensområden behöver vi ta hjälp av varandra för att bli ännu bättre.
Inför kommande säsong har Kustbostäder lämnat över värdskapet i Gästhamnen till restaurang Läget och vi önskar dom lycka till med uppdraget.