Fantastisk vård på covid-19 avdelning

Under vår vistelse på covid-19 avdelning sju på Nyköpings lasarett är vi mäkta imponerade av personalens hårda jobb. Skriver Kjell och Inga-Lill Erixon

Under vår vistelse på covid-19 avdelning sju på Nyköpings lasarett är vi mäkta imponerade av personalens hårda jobb. Skriver Kjell och Inga-Lill Erixon

Foto: Sandra Nordin

Insändare2020-05-13 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag och min man har varit sjuka i covid-19. Efter 14 dagar blev min man så dålig att vi fick åka in till akuten. Det visade sig att han behövde syrgas så han lades in direkt och hamnade på avdelning sju. Han blev snabbt sämre och flera gånger var det nära att han behövde läggas i respirator, men sakta blev han bättre.

När han legat på Nyköpings lasarett en vecka blev jag också inlagd då jag fått en propp i benet (vanlig komplikation vid covid-19). Medicinering sattes in mot detta. Under vår vistelse på avdelning sju är vi mäkta imponerade av personalens hårda jobb. Varannan timme kollar dom oss och tar prover, i full mundering som består av långärmat plastförkläde, munskydd och visir. Detta ska dom ta på sig varje gång dom går in i ett rum och det blir många gånger på ett dygn, det vet vi.

All personal har varit så fantastiskt service minded som på det bästa hotell. Dom har stöttat och peppat när det har varit tufft, tagit sig tid att prata när det behövdes som bäst. En personal som är mer lämpad för sitt jobb det går nog inte att hitta och då menar vi all personal. Vi hoppas innerligt att ni får den semester ni så väl behöver.