Fartkameror på väg 800 lär dröja

Ni som åker på väg 800 har nog slagits av tanken om vad som hänt med fartkamerorna som skulle sättas upp? Svaret är att inget hänt på mycket länge, skriver  signaturen "medlemmar i Kiladalens socialdemokratiska förening".

Ni som åker på väg 800 har nog slagits av tanken om vad som hänt med fartkamerorna som skulle sättas upp? Svaret är att inget hänt på mycket länge, skriver signaturen "medlemmar i Kiladalens socialdemokratiska förening".

Foto: FREDRIK PERSSON

Insändare2021-10-25 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ni som åker på väg 800 har nog slagits av tanken om vad som hänt med fartkamerorna som skulle sättas upp? Svaret är att inget hänt på mycket länge. Förberedelser i form av stolpar, skyltar och räcken är genomförda, nu verkar problemet vara själva strömmen och kamerorna. 

Men vi som bor på landsbygden är vana att vänta, se exempelvis åtgärder för vägen upp till Ålberga. Våra medlemmar har sen länge drivit frågan men ofta hamnat i återvändsgränder, där vi bollats mellan olika instanser. 

Med anledning av pandemin har regeringen riktat anslag till förbättring av vägnätet, tyvärr verkar inte Trafikverket komma till skott med konkreta åtgärder. 

Om hela Sörmland ska leva behöver åtgärder för trafiksäkerheten gälla även oss som inte färdas på E4an.