Fel att bankpersonal coronatestas

Varför skall sjukvårdspersonal belastas med bankanställda som skall få en test utförd utan kostnad? Resurserna i sjukvården behövs för de sjuka och äldre. 
Skriver insändarskribenten.

Varför skall sjukvårdspersonal belastas med bankanställda som skall få en test utförd utan kostnad? Resurserna i sjukvården behövs för de sjuka och äldre. Skriver insändarskribenten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Insändare2020-06-10 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Handelsbankens koncernpersonalchef berättar i en intervju i DN 29/5 att banken skall testa sin personal för att få veta om personalen har antikroppar mot Covid-19 eftersom banken anses ha en samhällsviktig funktion. Ett skrämmande beslut som innebär att sjukvårdspersonal skall utföra dessa tester. De anställda skall sedan få diskutera testresultatet med en läkare. Varför skall sjukvårdspersonal belastas med bankanställda som skall få en test utförd utan kostnad? Resurserna i sjukvården behövs för de sjuka och äldre. 

Att påstå att bankpersonal skall betraktas som samhällsviktiga låter som ett skämt men det är nog som så att bankernas chefer har tappat kontakten med verkligheten utanför bankens väggar. De lever i sin egen lilla bubbla utan anknytning till världen utanför. 
Är själv satt i karantän men får inte testa mig. Finns inga resurser på vårdcentral eller på sjukhus.