Fel att få böter när p-apparaten inte fungerar

Parkering vid lasarettet borde inte upplåtas till kommersiella företag, tycker insändarskribenten.

Parkering vid lasarettet borde inte upplåtas till kommersiella företag, tycker insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2022-01-04 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Parkeringen vid Nyköpings lasaretts entré. Det är 20,7 grader kallt och klockan är 9. Tid att passa, fram med kortet vid parkeringsapparaten. Vadå? Helt dött – inget hjälper varken kod, blipp eller tilltal. Flera människor försöker och undrar. Skit samma, jag måste passa min bokade tid. Går därifrån utan att lyckas.

Kommer tillbaka efter tre timmar och en lapp på rutan. 800 kronor! Hur känns det? Bestraffad och misslyckad. Vad gjorde jag för fel, vad skulle jag ha gjort? Känns hopplöst att kontakta Aimo Park, slaget är förlorat på förhand. Har varken ork eller energi att ta den matchen: "Vi tar ditt samtal så fort vi kan, du har nummer 20 i kön", för att sedan kanske komma fram till en helt oförstående person. 

Vem det nu är kommunen eller regionen, att ha samvete att snålt upplåta parkeringsplatser till kommersiella företag som tar ut avgifter av sjuka, oftast äldre personer och av snälla besökare vid ett sjukhus. Detta visar för stor avsaknad av medmänsklighet och hör inte ihop med den "vård och omsorg" som samhället ska ge sina innevånare. Min ökade pension 403 kronor räckte bara till halva boten.