Fiber indraget – men vad hände med vägen

Insändarskribenten skriver att fiber har dragits in, men att en väg skadats under arbetet. Arkivfoto

Insändarskribenten skriver att fiber har dragits in, men att en väg skadats under arbetet. Arkivfoto

Foto: Niklas Holm

Insändare2023-04-19 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Med mängder av reklamskyltar längs vägen har Oxelö energi gjort reklam för att man skall dra fiber till fritidsområdet Duvholmen i Oxelösunds kommun. Nu har man gjort det men till priset av att de har kört sönder vägen totalt med sina stora maskiner och lastbilar ända ut till våtmarkernas parkering.

Till råga på allt elände vägrar Oxelö energi att återställa vägen i körbart skick. Istället hänvisar de till att det är fritidshusägarnas egen vägförening som skall sköta vägunderhållet. Det är korrekt att sommarstugeföreningen skall ansvara för normalt vägunderhåll enligt något gammalt avtal. Men nu är det inte fråga om normalt vägunderhåll. Vägen är ordentligt sönderkört och om Oxelö energi har någon anständighet kvar så återställer de vägen i körbart skick omgående.

För inte skall väl frågan behöva hamna i knät på den nytillträdande styrelseordföranden (M) för Oxelö energi? Egentligen borde Oxelösunds kommun ta över ansvaret för vägunderhållet helt. Särskilt som det är kommunen som en gång i tiden anlade våtmarkerna och som alltmer blivit ett populärt utflyktsmål för många.

Det kan väl knappast vara en enskild sommarstugeförenings ansvar att i dagens läge sköta vägunderhållet till en kommunalt anlagd och mycket populär våtmark eller vad anser den politiska majoriteten?