Fler ska känna att de kan välja bort bilen

Fler ska känna att de kan välja bort bilen: Trafiksäkert och med mindre utsläpp och buller till följd, skriver Maria Ljungblom,  och Tommy Carlsson, Nyköpings kommun.

Fler ska känna att de kan välja bort bilen: Trafiksäkert och med mindre utsläpp och buller till följd, skriver Maria Ljungblom, och Tommy Carlsson, Nyköpings kommun.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Insändare2021-04-30 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändare ”Använd inte cyklisterna som slagträ för miljön” den 20/4.

Nyköpings centrum är en viktig mötesplats för många. Förutom handel finns ett brett utbud av service, upplevelser, utbildning och arbetsplatser. Många bor också där. Alla viktiga beståndsdelar för ett levande och attraktivt centrum.

Tillgängligheten ökar och fler kan besöka centrum genom att kommunen underlättar för alla trafikslag. Möjligheter att leda runt dagens genomfartstrafik undersöks också.

Fler ska känna att de kan välja bort bilen: Trafiksäkert och med mindre utsläpp och buller till följd. Dessutom ökar möjligheten att skapa bättre mötesplatser, med uteserveringar och annat.

Parkeringsplatser har tagits bort på vissa platser men nya har tillkommit. Parkeringsledningssystemet gör det lättare att hitta en parkeringsplats. Vi följer regelbundet beläggningen och ser att det generellt finns gott om lediga platser.

Visst har biltrafiken, som tar mycket plats, fått stå tillbaka något i de mest centrala delarna av Nyköping. Men det är för att ge större utrymme för att människor ska kunna uppleva centrum.